Followers

Wednesday, September 21, 2016

Majlis Perkahwinan Suebella



Alhamdulillah ....Syukur tak terkata bila semuanya berjalan dengan lancar .. Tahniah buat sahabatku suebella yang selamat menjalani alam rumah tangga bersama suaminya Addy πŸ˜ŠπŸ’•


15:09:2016 - Malam berinai yang bertemakan bollywood night ini , sangat meriah ✨✨Masa ni tangan semua gatal nak berinai macam pengantin jugak ..hehe

 

Berlangsung di KSL Resort & Hotel dan suasana yang meriah berlatar belakangkan swimming pool juga bandaraya jayy bee ini disambut oleh rakan2 terdekat sahaja... 



Abaikan badan me yang semakin membesar ni πŸ™ˆπŸ™ˆ














Majlis berinai diakhiri dengan tarian bebas bollywood ... Boleh layari youtube channel https://youtu.be/HX0At-CS2V0 


16:09:2016 - Berlangsungnya hari akad nikah  antara suryani abdul rahman dan Addy (lupa nama sebenar ) πŸ™ˆ 










Sunday, October 4, 2015

BANGKOK , Thailand


Akhirnya tiba juga waktu nak berhoneymoon bersama teman2 seperjuangan.. Kali ni bukan biznes trip tapi trip bersantai2 yang xberapa santai hehehe...


Kami plan memang nak amik hotel yang agak selesa, sebab nama pun holiday kan πŸ˜‹ Jadi kami pilih hotel2 yang mmg lain dari bines trip sebab nak feel relax kan πŸ˜‡πŸ˜‡











Azi booking family room masa tu, sebab kami pergi bertiga jadi ingatkan amik family room xkena charge lah org ketiga tu kan tp still kena charge per pax πŸ˜‚πŸ˜‚..  Memang puas hati menginap di Hotel Centara Watergate ni, dia punya servis alahaiii kalah 5 star hotel πŸ‘πŸ˜.. Puas hatilah kami bayar mahal pun haha.. Di sini kami stay untuk 2 malam dan overall mmg sangat teruja lah kt hotel ni ..



Hari kedua after breakfast kami bergambar sakan di sekitar hotel ni.. πŸ’–πŸ’–πŸ’–



Bersantai2 sebelum keluar berjalan ...





Hari kedua kami ke chatuchak market.. Panas terik menyilau time ni, rasa
mandi peluh je padahal baru sampai tu .. hehe



Singgah minum air kelapa...



Azi singgah makan di kedai makcik yg pernah keluar di blog.. Mcm nnpak retiss gitu tgk makcik tu, hehe Kedai makcik ni menurut blog2 tulis makanan2 nya mahal tp bagi azi harga tu sume normal klu kite makan makanan halal di negare luar.. 



Lepas makan apa lagi sambung nyoping hehe.. Sekali nampak le ice cream kelapa yg org selalu dok post2 tu.. Akhirnya dapat juga merasa , mmg sedap tp oleh dek kerana cuaca yg panas terik ice xream kelapa ni laju je cair kt mulut.. hehe


Selesai shopping kami balik dengan hati yg gembire.. haha


Malamnya kami jalan2 atas rooftop hotel
centara,menikmati panorama indah kt atas ni.. Mmg betul2 mengadap Baiyoke sky hotel, esuk kami bertukar ke hotel tu pula.. Ada org mengidam sgt nk naik hotel tinggi tu kan, jd bagi dia rasa haha 

 



Hari ni kami check out dah, rasa syg je nk tunggalkan hotel selesa dan servis mmg terbaik ..


Settlekan check out kami bergambar kenangan dahulu..




Jom Balikk kambing pinky gituw ...


Urusan check in di baiyoke sky , ok lah ....



Bilik memang sangat luas siap tepi tu ada ruang tamu lagi.. Selesai check in letak barang, kitorang terus keluar .. 




See??? Nampak tak hotel kami yg centara watergate tu hehe Besar rupanya..Macam bentuk kapal rasanya bula lihat dari atas..




Dah penat jalan & Shopping , malam tu kami try singgah di tempat kebab yg pernah kami cuba dulu.. Kemudian terus Balik Hotel ..



Esuk paginya , lepas breakfastt pergi tgk swimming pool di tingkat 20 .. 


Time ni nak berangkat balik , kat airport don meung.. Overall mmg happy tp cuma shopping & survey hotel je lah mana tau nk bawak family kan , dh boleh decide hotel mana yg lebih selesa ..