Followers

Wednesday, June 8, 2011

BATAM 2011


salam semua...
kelmarin baru balik dari batam rasa lain dah lama tak online ni..kat sana nak buka facebook pun susah..Lain tak sama macam kat malaysia bila kita berada di luar kwsan automatic dia tanya kita soalan mcam2 utk pengesahan akaun ni.. leceh tp bgus jugak utk security akaun kita kan...semasa di sini byk yg saya pelajari dr sini kebetulan saya tumpang menginap di rumah sahabat suami mitzest di sini dn mereka org sulawesi.. makanan mereka tak ade beza sgt dengan org kita cuma cara penyediaanya yg lain kan..klu di batam mau ke pasar cr barang2 di pasar jodoh, kt situ mcm2 ade..byk juga sy beli jeruk sampai sakit tgn nk pikul bawa pulang.. Klu ikutkan hati nak menetap lama tp baru 2mlm di sana,, dah rindukan buah hati kesayangan saya, tiap mlm asyik tgk video gelagat dia jd sy pulang selepas puas mengahbiskan duit di sana..hi3







Bergambar di BCS letih di batam ni byk shopping mall klu dh biasa dtg kita akan tahu ke mana nk cari barang2 yg murah..buat masa ni kali kedua dh dtg batam :)









Gambar di atas : teh ni lain rasanya dari teh kita org indonesia sendiri mengakui teh kita lebih enak rasanya..teh mereka seperti rasa green tea..
Gambar bawah: kicap pedas ni mmg enak dan ringkas bg yg mahukan kerja dapur yg simple bley cuba kicap pedas ni..sy suka makan kicap pedas ni bersama pelam yg masam2..aduh! enak banget :)





Rambang mata mcm2 ada...tp kebanyakkannya sy membeli pakaian untuk buah hati kesayangan saya adriana syahirah.. kalau pembaca mau ke batam mencari ole2 pakaian di DC MALL adalah paling murah2... di sana banyak pilihan untuk di berikan kepada kawan2 :)



Shopping di nagoya hill bersama kak syg, maya dan mak mu.



No comments:

Post a Comment