Followers

Monday, November 21, 2011

MARI MENABUNG

Entry ni nak minta pendapat uols la tentang akaun apa yg terbaik untuk anak2.. Yela since dia born duk tumpang kan bank GIRO mama dia je..hehehehe. 
Try gak google banyak pilihan sangat sampai sakit mata bergoogle ni..
So setelah melakukan survey ingat nak try Nuri ,ASD & Yippie..
SSPN pun oke cuma monthly la pulakan,Lagi pun dah bertahun tertangguh niat nak buka akaun my princess ni,alasan malas nak Que je..haha..ASB mama dia pun suh cik huda dia yg masukkan kat POS, hehe
Tabung Haji pun oke, ouh rambangnya tak tahu nak yg mana satu niiii...
.
.
.
.
.
Peningnya ouh peningnya nak buka akaun mana satu ni...hahahaha.. Esuk ingat nak gi buka akaun lupa la pulak hari jadi sultan johor jadi cuti bg kawasan johor yea..So lusa la kena postpone gi bank ni..
.
.
.
So lusa ingat nak buka akaun ASD & Yippie dulu la,pasal nak buka kat maybank kan sekali jalan je la yea. Then ada rezeki baru la buka nuri,pasal nuri ni byk gift bley dapat kan anak2 pompuan ni suka gift2 yg comel2 baru ade minat nak menabung...hehehehe...
Next year baru buka SSPN pula tapi nak tolak gaji sapa eak..* Confirmla si suami..hahaha
Dah buka akaun SSPN ni senang la tuk masa hadapan anak2 ,at least klu dapat masuk mana2 universiti kurang sikit la nak berhutang dengan PTPTN tu kan..Beribu hutang nak bayar balik nanti ,masa tu pula umur kita dah baper takkan bekerja pulakkan..hehehe.. Mama doakan yg terbaik tuk anak2..
.
.
.
.
Then tabungan haji pun perlu yea, niat nak simpan tuk haji atau umrah..Hehehe
Mitzest pun mak yg buka tyme kecik2 ada sampai skunk ni tak tukar2 nama lagi taw..hahaha
So jadi tradisi keluarga la pulakkan mitzest buka akaun untuk anak pula..Cewah!
So nanti bley gi umrah ngan family lepas ni.Insyaallah....


No comments:

Post a Comment