Followers

Sunday, May 29, 2011

Batam , Indonesia

Salam,
Weols dapat jemputan dari seberang, Batam indonesia..
Seronoknya, first time me nak jejak indonesia..
Biasa Mr.husby je rajin turun batam,ni me pulak pergi tanpa dia...
Mitzest stay 2hari 1 malam je..
kebetulan husby byk kerja so me jadi wakil katanya....



gambaran sesak di jetty batam indonesia




Selesai urusan Check in di Paccific Batam




Sangat terkejut atas layanan org2 di sini, me dah rasa mcm anak kerabat gituw,
Semua urusan dikendalikan oleh anak2 buah Pak Haji Permata,
Sampai je di Batam weols di jemput dua buah kereta Lexus & Hummer...
Dah mcm artis weols org semua tgk...hehehehe
Selepas selesai urusan check-in weols dibawa ke kediaman Pak haji.....


Bergambar bersama Isteri kedua pak haji (emma)

Banyakkan kereta kat umah dia,
Anak pak haji yg baru berusia 13 tahun dah ade honda jazz..Dasat!!!!
Biasa tgk kat sinetron anak2 indonesia yg berkemampuan mmg pergi sekolah naik kereta.. 


ucapan tahniah di hari perkahwinan


Biasa majlis buat di rumah,dewan, atau tempat2 yg open,
ni lain dari yg lain, birthday party anak pak haji dibuat di gudang milik pak haji sendiri di tepi laut..
bestkannnnn.. Private lagiiii ... Sambil merasai angin sepoi2 jer..


Weols diapit bini kedua dan ketiga pak haji (happy Family)


Bersama rakan niaga kakak angkat saya kak niah..


Ni la tetamu2 VVVip dari Malaysia


Dari kiri tu me x kenal tapi yg VVVip duduk di tengah adalah wakil wali kota (wakil menteri besar)
dan sebelah kanan pula Bapak kepolisian (ketua pols batam) ..
Simple je kan dorg ni....  * Boleh search google untuk tahu tentang mereka * sangat cool!!


Kombes Pol Eka Yudha


Ria Saptarika

Rasa mcm kita ni pun VVip dapat duduk dgn mereka ni.. Kat Malaysia weols tak dapat layanan mcm ni..hehehe
Memang terbaikkkk laaaaa.... Ibarat Anak kerabat dibuatnya,diiringi pergi mana2..Siap weols ada bodyguard lagi hoeky.. Terima Kasih atas layanan Superb Pak Haji buat kami dari Malaysia.. Ada masa kami singgah lagi :)

SAF ACADEMY







Belajar buat steam buttercream cake wif sifu azie.Meriah betul masa ni mcm2 gelagat bley jumpa...hi3..Janji enjoy :)

MY CUPCAKE 1



Cupcake ni special buat kwn baik sy nurul sempena pertungan dgn nizam... I like pink colour!!!!


Cupcake ni special buat kwn baik sy nurul sempena pertungan dgn nizam... I like pink colour!!!!


Buat adik tersayang yg masih belajar di unisel masa ni pulang bercuti teringin nk rase air tangan sy jd sy buat khas utk dia...


Cupcake ketiga buat org kampung sy di batu pahat..Kebetulan cousin sy yg bkerja di jb bercuti jd kirim skali buat keluarga dia.. Hasil kerja my mum dia pun minat nk design2....ni...



Ini cupcake kedua sy tempahan dr kak sayang utk bg teman dia sempena baby newborn..Dia suruh simple2 je pasal order last minute tp Alhamdulillah sempat jg sy menyiapkannya dan trus hantar ke tiram..terima kasih ye buat kak sayang yg byk support sy..

Ini cupcake pertama sy selepas class cupcake kak ummi..Sy buat khas utk anak kakak angkat sy di tiram sempena bufday dia..Banyak dugaan masa buat cupcake ni krana gangguan dr si kecik ni yg rambang mata tgk pelbagai warna...Tp alhamdulillah sempat juga dtg..

MY 4TH BROTHER GRADUATION













BELAJAR BUAT CUPCAKE WIF SIFU UMMI EYNA




THANK YOU ALLAH


I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.
Alhamdulillah, Elhamdulillah



All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.



Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope
O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.



Sunday, May 22, 2011

Serawak 2008






Harap maaf , masa ni me ambik pakai camera phone je.Tak banyak yang dapat me share
tuk uols..Maklumla pic lama kan.. Banyak tempat yang me dah tak ingat sangat,weols stay kat holiday inn dan masa ni me travel dengan my freind amoi namanya.. Kat sana me berkenalan pula dengan zura,yg bekerja dengan imigresion kat bintulu... Dari jb me naik flight direct to kuching then tidur 1 malam je,
dapat la bershopping di beberapa tempat dengan rushingnya.hahahaha.. Then, esuknya weols dari airport kuching ke sibu,berbeza dengan suasana di kuching,.. Sibu ni agak relax juga tempatnya seperti pekan cowboy la.. Memang tenang sangat dekat sibu ni,weols check in di Li Hua hotel betul2 kat tepi sungai seperti gambar di atass,ownernya mr sia teman kenalan la dan dia juga yg entertain weols kat sana..Apapun ni adalah shortrip yg amat menyeeronokkan walaupun kejap je,..hehehehehe