Followers

Thursday, June 30, 2011

FATHER'S DAY





* Selamat hari bapa* buat bapa2 di luar sana termasukla bapa mitzest juga, yg byk bkorban tuk membesarkan mitzes yg noty ni...hehehehe.. Jasa seorang bapa harus dikenang sepanjang hayat..So buat suami mitzest sambut di MONSTA CAFE nusajaya, our fave cafe pasal ade kelengkapan untuk anak2 bermain tahu je la anak sy ni jenis hyper so klu nk bwak pergi mkan luar akn pastikan ade tempat utk dia bermain.. Jd kat sini la sy sambut father's day buat suami tercinta blanja makan shj ,dan buat ayah mitzest pula mitzest belikan cake tp xsempat nk sambut kat rumah my mum masa tu tgh rushing kwn dari KL sampai so dpt buy kan cake je la.. selamat hari bapa semua ;)

Saturday, June 25, 2011

my love


Lamanya sy tak update blogs!!! So bz wif my personal matter tp Alhamdulillah semuanya selesai dengan baik sy amat bersyukur dengan apa yg sy ada... Pic kt atas ni sy bersama anak perempuan kesayangan sy dok melepak kat ofis yss busan xde kerja bergambar je la sbb sy suka bergambar kenangan supaya kita ingat moment2 yg berlaku..Maklumla sy ni ade penyakit lupa yg hampir kronik..hi3..

Monday, June 13, 2011

Charamel choc cake(starbucks)


Salam semua,hari nk hujan xde benda nk update kt blog hari ni...duduk umah mgdap fb je la yea kebusanan melanda sy hari ni tak ada aktiviti nk buat, nk main2 ngan anak dia tgk siri kartun dia pula time2 mcm ni...Ni guruh2 pun dah start bunyi menandakan siren kena off la laptop jap lg,kang ade meletop wifi kat rumah ni ha..hahaha.. Tgh leka2 berblogging termasuk la kt blog yummlicious terliur sudah tgk mknan2 dia tyme nk hujan2 ni adoi tekak mau makan kek pulak yea lg2 la klu dapat telan fav kek sy CHARAMEL CHOC CAKE tp kt permas ni tak de starbucks pulak..hu3...Takpa la jap lg dah boleh ajak hubby gi secret recipi jap hilang kan selera tekak nk makan cake2 ni...hi3..Nak buat berejam tekak meronta2 nk makan...abg jom3 sebelum hari mau hujannnnnn!!!! bye :)

Saturday, June 11, 2011

WonderScarf ~





Mownink peeps ~

Semalam makan byk sgt, now pagi2 subuh bangun perut nyanyi sudey lagu hindustan...




 chali chaiya chaiya¸,ø¤º°`°º¤ø, Tu la semalam ketawa berdekak ngan gang2 scarf wondergurl mitzest  yg comel2 ni .... sampai sakit perut dibuatnya..hahahaha


 Begitula kami klu berjumpa riuh mcm ayam bertelur tanpa dsedari org kiri kanan memerhati gelagat2 kami...hahaha..


Pagi ni nk wat pe yea,dh la bgn awal tghari mau kuar ngan my fwen TASYA..


Now rasa lama lagi nk tunggu tghari eak..Sambung tidur je la jap lg...hi3

Wedding Siti anak dato' Radin






Salam ,

Hari ni letih sungguh berjalan sakan gi wedding anak dato johari,KSL dan membesarkan perut di BENAFE VILLAGE ... Adoi naik lagi la berat badan sy yg makin berkembang ni lagi2 tang perot sy dh mcm org pregnant 6bulan...hi3..Nekad nk diet tp selera mcm ape je skrg ni hilang niat nk diet haish takpe la boleh start esuk berdiet...hi3


Friday, June 10, 2011

24k PURE GOLD BEAUTY BAR




BERMINAT...SEBARANG PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI 013-7451122 ATAU 014-7755010 ...CUBA DULU BARU TAHU :))

Plantinum white gold aura beauty bar/sabun jongkong emas putih... Rm75-90.. Perawatan mnyerlah aura wajah merawat/mencerah/melembap/antipenuaan.. sesuai utk semua kulit..Merawat jerawat , kulit sensitif ,jeragat , kulit berminyak, kulit kering, kulit kusam,parut dan kulit tidak sekata.. Pada sesiapa yg berminat boleh hubungi 013-745112 atau 014-7755010...tq :)

Nenek Tercinta


Salam,

Hari ni adalah hari jumaat hari yg mulia utk mengingatkan sy pada seseorang yg paling sy sayangi iaitu nenek yg tercinta telah pergi meninggalkan sy selamanya..Marilah sama2 sedekahkan Al~fatihah utk arwah ...Sy terasa amat kehilangan arwah kerana arwah yg menjaga sy ketika kecil dan sewaktu zaman kanak2 sy tahu sy adalah seorang anak yg nakal dlm adik beradik kami , klu nk diingatkan byk jasa dan pengorbanan arwah untuk sy. Sy juga adalah cucu kesayangan arwah sedih bila mgenangkan kembali semua kenangan2 bersama arwah..semuga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di golongan org2 yg beriman..amin


Setiap kali kedengaran lagu Andai ku tahu dr kumpulan ungu sayu je hati sy mendengarnya sy share kan lyric buat pembaca yea..

Andai ku tahu,
Kapan tiba ajalku,
Ku akan memohon,
Tuhan tolong panjangkan umurku,

Andai ku tahu,
Kapan tiba masaku,
Ku akan memohon,
Tuhan jangan kau ambil nyawaku,

Aku takut,
Akan semua dosa-dosaku,
Aku takut,
Dosa yang terus membayangi ku.

Andai ku tahu,
Malaikat mukan menjemputku,
Izinkan aku,
Mengucap kata taubat pada mu.

Aku takut,
Akan semua dosa-dosaku,
Aku takut,
Dosa yang terus membayangi ku.

Ampuni aku,
Dari segala dosa-dosaku


Wednesday, June 8, 2011

SABUN PAYUNG MAHKOTA



SABUN PAYUNG MAHKOTA - Woman Secret Soap
Harga :
Semenanjung: RM38 (termasuk kos penghantaran)
Sabah/Sarawak: RM40 (termasuk kos penghantaran)

KHASIAT:
- Menyerap lendir yg berlebihan pd vagina & mencegah keputihan.
- Berfungsi menegangkan otot2 & selaput dalam di bahagian vagina supaya menjadi kecut & rapat.
- Membasmi kuman-kuman pd bahagian dalam vagina.
- Menghilangkan bau yg kurang enak pd bahagian dalam vagina.
- Menghilangkan kesan hitam pd celah paha.
- Melembutkan & menganjalkan kulit pd vagina.

CARA PENGGUNAAN :
Disabunkan pd bahagian dalam vagina sehingga menyeluruh & biarkan selama 2 minit. Bilaskan dgn air bersih. Anda akan merasai kesannya dlm jangka masa singkat & memuaskan.

KANDUNGAN :
Herba2 asli (daun & biji Mahkota Dewa), bunga rampai, pati daun sireh, gamat & madu lebah asli. Tiada sebarang bahan kimia.

PERHATIAN :
Wanita yg sedang dalam haid dilarang menggunakan sabun ini.

"PRODUK ASLI BUATAN TRADISIONAL"

BERMINAT BOLEH EMAIL SY nana2258@gmail.com TQ :)

MY FAV KOREAN SERIES EVER!!!!




Suka sangat2 mereka dan touching hbis tangkap leleh air mata terutama stairway to heaven.. Ketiga2 ni adalah my fav list korean series selamanya... Setiap cerita ade keistimewaan tersendiri dengan komedi selamba... tgk sampai tua pun tak jemu, kerana banyak kenangan yg saya simpan bersama cerita2 ini dalam hidup saya... Byk persamaan dlm hidup sy ade lah my girl...hihihihi

BIRTHDAY 2011~ SYIRA


Ni gambar masa 22 mei 2o11 diambil sempena ulangtahun buah hati saya byk gambar yg diambil masa ni,ntah mcm mana kecuaian saya bg dia main kamera hilang terus sume pic2 dlm kamera..Sedangkan byk foto yg belum diupload di laptop nasib badan la kan..hi3 jd ini shj di simpan buat kenangan.. happy bufday syg yg ke 3 tahun besar sudah anak mama ni..semuga jadi insan yg solehah dan berguna di masa hadapan...

ADRIANA SYAHIRAH



Inilah buah hati pengarang jantung sy yg slalu buat tidur malam tak lena..1 malam dia tiada di sisi rase mcm berbulan..hihi. Gelagat dia yg aktif buat kehidupan sy lebih mencabar dengan melayan dia seorang saya rasa mcm menjaga anak 5 org...selalu buat saya ketawa sorg2 bila dia tidur..

BATAM 2011


salam semua...
kelmarin baru balik dari batam rasa lain dah lama tak online ni..kat sana nak buka facebook pun susah..Lain tak sama macam kat malaysia bila kita berada di luar kwsan automatic dia tanya kita soalan mcam2 utk pengesahan akaun ni.. leceh tp bgus jugak utk security akaun kita kan...semasa di sini byk yg saya pelajari dr sini kebetulan saya tumpang menginap di rumah sahabat suami mitzest di sini dn mereka org sulawesi.. makanan mereka tak ade beza sgt dengan org kita cuma cara penyediaanya yg lain kan..klu di batam mau ke pasar cr barang2 di pasar jodoh, kt situ mcm2 ade..byk juga sy beli jeruk sampai sakit tgn nk pikul bawa pulang.. Klu ikutkan hati nak menetap lama tp baru 2mlm di sana,, dah rindukan buah hati kesayangan saya, tiap mlm asyik tgk video gelagat dia jd sy pulang selepas puas mengahbiskan duit di sana..hi3







Bergambar di BCS letih di batam ni byk shopping mall klu dh biasa dtg kita akan tahu ke mana nk cari barang2 yg murah..buat masa ni kali kedua dh dtg batam :)









Gambar di atas : teh ni lain rasanya dari teh kita org indonesia sendiri mengakui teh kita lebih enak rasanya..teh mereka seperti rasa green tea..
Gambar bawah: kicap pedas ni mmg enak dan ringkas bg yg mahukan kerja dapur yg simple bley cuba kicap pedas ni..sy suka makan kicap pedas ni bersama pelam yg masam2..aduh! enak banget :)





Rambang mata mcm2 ada...tp kebanyakkannya sy membeli pakaian untuk buah hati kesayangan saya adriana syahirah.. kalau pembaca mau ke batam mencari ole2 pakaian di DC MALL adalah paling murah2... di sana banyak pilihan untuk di berikan kepada kawan2 :)



Shopping di nagoya hill bersama kak syg, maya dan mak mu.