Followers

Saturday, August 6, 2011

SANGKAR KRISTAL





Salam ramadhan semua mlm td kami adik beradik berbuka di SANGKAR KRISTAL johor bahru, seronok sangat dan selesa bermacam2 juadah berbuka ada di sini kampung style.. Ada budu,belacan,cencalok,dan ulam2 yg menyelerakan...yum3. . Harga buffet di sini RM39(dewasa) dan RM20 (kanak2 5tahun ke atas )

Thursday, August 4, 2011

BULAN RAMADHAN 2011



Banyak betul dugaan di bulan puasa ni kan, termasukla nafsu makan yang meronta2..hahahaha..
Hari pertama bulan ramadhan ni mitzest tak masak pun , berbelanja di bazar je merasai nikmat suasana bulan puasa yg pertama....Belanja2 juga bulan puasa ni kita kena kawal pembaziran so makan ikut perlu sekadar alas perut setelah seharian menahan lapar....

ULANGTAHUN KELAHIRAN ABAH




Selamat hari ulangtahun buat abah mitzest ucapkan semuga kami sekeluarga bahagia di samping pasangan masing2..So hari ni sbg anak sulung, biasanya mitzest hanya mampu belanja family keluar mkan klu suami mitzest tak sibuk... Kami akan keluar beramai2 untuk sambut hari2 kelahiran kami sekeluarga...Seronok bila semua ahli keluarga berkumpul ni, mcm2 benda nk cerita, cuma hari ni  firdhaus je tak dapat hadir sbb kebetulan malam ni dia bkerja shift malam di FULLERTON HOTEL SINGAPORE..So dia dpt makan kek balance je la bila pulang bekerja..hi3.. So tahun ni kami sambut hari ulangtahun abah di MY FREIND TOMYAM KEMPAS pasal kami ramai,,kami perlukan tempat yang selesa di tempat makan, so pilihan kami adik beradik di sini..Agak ramai malam ni kebetulan lg 2hari nk menyambut bulan ramadhan dan esuk pula cuti, maka penuh habisla tempat ni, nasib la masa kami sampai masih ada tinggal lg beberapa buah meja keluarga terus duduk dan order, macam biasala klu restoran penuh makanan sampai pun boley tahan lamanya...hi3..Apa pun yang penting kami happy sekeluarga :)