Followers

Wednesday, November 30, 2011

FITNAH

Baru2 ni tersebar berita fitnah tentang perkahwinan nursyella bersama bekas ketua polis johor Tan Sri Musa Hassan..Gambar yg tidak berapa jelas menyerupai Tan Sri musa hassan di sebarkan 
dengan meluas melalui blog dan facebook itu membuat org ramai membuat andaian negative 
kepada nursyella....
.
.
.
.
Sepatutnya org yg tak bertanggungjawab ini fikir dan selidik kesahihan dulu sbelum membuat andaian
yg telah mendatangkan fitnah......Perkahwinan Nursyella memang di buat secara privasy 
kerana hormat dengan perintah suaminya yg tidak mahu publisiti...
.
.
.
.
.
Macam2 hal la dengan dunia sekarang, bangga agaknya ea aibkan org..Tak pasal2 Tan Sri Musa kena fitnah oleh mereka2 ni...Dunia akhir zaman begini la agaknya yea...Hurmmm..


Ni sedikit imbasan ...

Sebagai manusia kita tak patut judge negativ atau memberikan komen tentang kehidupan peribadi org lain sedangkan diri kita pun tak pernah perfect amalam dunia akhirat ni..So tak perlu memberi komen2 yg kasar atau mengaibkan org lain..Contohnya di facebook kita hari ini,Tak kira la apa yg mereka lakukan atau apa pun yg kita sendiri rasa 
tak elok tapi cukup memberi teguran dan selebihnya biar la urusan mereka, tak perlu menghentam atau caci maki.....
Tgk ajalah sekarang ni , komen atau like gambar2 mengarut dan keaiban org  dengan cepat tersebar meluas..............Komen2 pula maki hamun caci maki,
dan sebagainya terkeluar.....Mitzest Harap sama2 la kita renung2kan kekurangan diri kita sebelum menilai org lain......Minta maaf klu ada sesiapa tersinggung dengan kata2 mitzest...
.
.
.
Wassalam

Monday, November 21, 2011

MALAYSIA MENANG!!!!!



GOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hanya jeritan yg mampu mengungkapkan kegembiraan...
.
.
.
.
.
Pemain malaysia menewaskan indonesia pada perlawanan akhir bola sepak SUKAN SEA di STADIUM BUNG KARNO JAKARTA,INDONESIA sebentar tadi..Pasukan harimau malaya ini menang 4-3 pada penentuan penalti selepas perlawanan terikat seri 1-1 pada perlawanan tadi..

.
.
.
Apa pun ucapan tahniah untuk pasukan Malaysia...Proud to be MALAYSIAN!!






Ucapan tahniah dari LIVERPOOL FC

MALAYSIA VS INDONESIA

Perlawanan akhir bola sepak SEA GAMES 2011 MALAYSIA menentang INDONESIA
amatla meriah baik di Indonesia mahupun di malaysia.. 
Mitzest dan suami layan bola kat rumah ni je pun mcm nak roboh je rumah dibuatnya belum lagi penyokong2 malaysia kat luar sana..Penuh la restoran2 yg ada TV besar mlm ni kan....hehe
.
.
.
Dlam keadaan sengit begini pun ade pihak berpropaganda dengan isu ni...Ni pun mitzest tahu lepas terbaca blog ni mengatakan Yahoo melakukan kesilapan sebelum perlawanan tempoh hari..


Keputusan tempoh hari berpihak kepada Malaysia 1-0 mcm mana pulak bley kata kita kalahkan...Haisshhhh...
* Sila klik kat image tuk besarkan..

MARI MENABUNG

Entry ni nak minta pendapat uols la tentang akaun apa yg terbaik untuk anak2.. Yela since dia born duk tumpang kan bank GIRO mama dia je..hehehehe. 
Try gak google banyak pilihan sangat sampai sakit mata bergoogle ni..
So setelah melakukan survey ingat nak try Nuri ,ASD & Yippie..
SSPN pun oke cuma monthly la pulakan,Lagi pun dah bertahun tertangguh niat nak buka akaun my princess ni,alasan malas nak Que je..haha..ASB mama dia pun suh cik huda dia yg masukkan kat POS, hehe
Tabung Haji pun oke, ouh rambangnya tak tahu nak yg mana satu niiii...
.
.
.
.
.
Peningnya ouh peningnya nak buka akaun mana satu ni...hahahaha.. Esuk ingat nak gi buka akaun lupa la pulak hari jadi sultan johor jadi cuti bg kawasan johor yea..So lusa la kena postpone gi bank ni..
.
.
.
So lusa ingat nak buka akaun ASD & Yippie dulu la,pasal nak buka kat maybank kan sekali jalan je la yea. Then ada rezeki baru la buka nuri,pasal nuri ni byk gift bley dapat kan anak2 pompuan ni suka gift2 yg comel2 baru ade minat nak menabung...hehehehe...
Next year baru buka SSPN pula tapi nak tolak gaji sapa eak..* Confirmla si suami..hahaha
Dah buka akaun SSPN ni senang la tuk masa hadapan anak2 ,at least klu dapat masuk mana2 universiti kurang sikit la nak berhutang dengan PTPTN tu kan..Beribu hutang nak bayar balik nanti ,masa tu pula umur kita dah baper takkan bekerja pulakkan..hehehe.. Mama doakan yg terbaik tuk anak2..
.
.
.
.
Then tabungan haji pun perlu yea, niat nak simpan tuk haji atau umrah..Hehehe
Mitzest pun mak yg buka tyme kecik2 ada sampai skunk ni tak tukar2 nama lagi taw..hahaha
So jadi tradisi keluarga la pulakkan mitzest buka akaun untuk anak pula..Cewah!
So nanti bley gi umrah ngan family lepas ni.Insyaallah....


Saturday, November 19, 2011

Sabar Itu Separuh Dari Iman

Memang ada kena mengena ni dengan kesabaran gue hari ini...
Punyalah bersiap bagai nak rak ,untuk hadir ke wedding my fwen, skali Mr.Husby balik dari keje dapat call kena keluar lagi..Huhu..Mana tak geVam mitzest hari ni...
Mitzest rindu ngan kengkawan kat luar tu......Tak pe la, Sabo jer la eakk......
To Adik Normala & Suami selamat pengantin baru semuga bahagia ke anak cucu yea.. Tak de rezeki la akk nak tgk adik akk ni bersanding.....
.
.
.
.
.
.

sabar itu separuh dari iman,
kerana dari kasabaran itulah kita dapat menguji keimanan kita,
biarlah apa yang orang nak doq kata tentang kita,,
dia kutok ke maki ke dan mengumpat kita pun,,
kita hanya mampu bersabar dan ingat ALLAH sentiasa ada dengan orang-orang yang bersabar,
Berkata Al-Imam Al-Ghazali
"Ketahuilah bahawa sabar itu ada dua bahagian":

Pertama: Bahagian badan, seperti menanggung kepayahan dengan badan dan tetap dengan kepayahan itu, ianya samada dengan perbuatan seperti mengerjakan perbuatan (pekerjaan) yang sukar, dan kadang-kala denagn perkara2 ibadah atau bukan ibadah. Ada kalanya penanggungan, seperti sabar di atas pukulan yang kuat, kesakitan yang serius dan luka yang parah.

Berkata al-Ghazali lagi: "Yang demikian itu kadang-kala terpuji bilamana menepati kehenak syara'"

Kedua: Kesabaran diri (jiwa) adalah yang terpuji dan sempurna.

Tuesday, November 15, 2011

Wedding Nursyella

Baru-baru ni meriah dengan wedding sana sini ,
 maklumlah tarikh 11.11.11 meriah jemputan sana sini. So tarikh ni weols pakat sama2 gi KL saja jalan2 cuci mata ..hehehe
Kebetulan ada wedding kat KL , So weols pergi wedding penyanyi NurSyella  yg menyanyikan lagu menangis dalam hujan tu...



Ni doorgift dari nursyella, cantikkan dalam dia ade chocolate ferrero rocher..


Bergambar kenangan bersama pengantin dan kak zeha (URTV)


Sempat lagi posing dengan pija comel ni....

Saturday, November 5, 2011

Thank God I Found U

I would give up everything
Before I'd separate myself from you
After so much suffering
I've finally found unvarnished truth
I was all by myself for the longest time
So cold inside
And the hurt from the heart it would not subside
I felt like dying
Until you saved my life
Thank God I found you
I was lost lost without you
My every wish and every dream
Somehow became reality
When you brought the sunlight
Completed my whole life
I'm overwhelmed with gratitude
Cause baby I'm so thankful i found you
I would give you everything
There's nothing in this world
I wouldn't do
To ensure your happiness
I'll cherish every part of you
Because without you beside me
I can't survive
Don't wanna try
If you're keeping me warm each and every night
I'll be all right
Cause I need you in my life
Thank God I found you
I was lost lost without you
My every wish and every dream (every dream, every dream)
Somehow became reality
When you brought the sunlight (brought the sunlight)
Completed my whole life
I'm overwhelmed with gratitude
Cause baby I'm so thankful I found you
See I was so desolate
Before you came to me
Looking back I guess it shows
That we were destined to shine
After the rain to appreciate
The gift of what we have
And I'd go through it all over again
To be able to feel this way
Thank God I found you
I was lost lost without you (lost without you baby)
My every wish and every dream
Somehow became reality
When you brought the sunlight
Completed my whole life (whole life)
I'm overwhelmed with gratitude
Sweet baby I'm so thankful I found you
Thank God I found you
I'm lost lost without you
I'm overwhelmed with gratitude
My baby I'm so thankful I found you
I'm overwhelmed with gratitude
My baby I'm so thankful I found you