Followers

Friday, December 21, 2012

Oh!! Disemberr

Salam,
Lamanya tak hupdate blog i sampaikan terlupa ada blog...
Terukla tukan..hehehe

Now dah masuk disember dan nak berakhir sudah,sweet memories 2012..
Banyak perubahan dalam kehidupan dan kebaikan yg datang, pejam celik
dah setahun berhijab,Alhamdulillah....

Hidup pun semakin tenang tak serabut mcm dulu, nak keluar 
ke sana kemari,majlis sana sini, sekarang??? majlis org kahwen2 jelah dapat pergi..
hahahahhaaa

Azam tahun depan uOls?????

1.nak kawen??
2.nak tunang???
3. nak dapat baby???

Me belum buat azam untuk tahun 2013 yg bakal tiba ni..Tapi....
Sure2 la azam nak berusaha tambah anak tu tiap2 tahun mesti ada..hehe
masih belum ada rezeki kami lagi nampaknya..Insyaallah mana tahu 2013
memberi seribu makna buat kami,Insyaallah...

Kejap lagi dah nak bersiap ke wedding kawan sekolah,
Puan monarifa,dah puan dah sorg lagi...

Tahniah selamat diijabkabulkan semalam...


Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah


I'm about to lose the battle and cross the line
I'm about to make another mistake
And even though I try to stay awake
everything around me keeps dragging me in
I can't help thinking to myself 
what if my time would end today, today, today,
Can I guarantee that I will get another chance 
before it's too late, too late, too late

Forgive me
My heart is so full of regret
Forgive me
Now is the right time for me to repent, repent, repent

Am I out of my mind?
What did I do?
Oh, I feel so bad
And everytime I try to start all over again
my shame comes back to haunt me
I'm trying hard to walk away 

but temptation is surrounding me
I wish that I could find the strength 
to change my life before it's too late, too late, too late

Forgive me
My heart is so full of regret
Forgive me
Now is the right time for me to repent, repent, repent

I know, Oh Allah, you're the most forgiving
and that you promised to always be there 
when I call upon you
So now I'm standing here ashamed of all the mistakes I've commited
Please don't turn me away
and hear my prayer when I ask you to

Forgive me
my heart is so full of regret
Forgive me
Now is the right time for me to repent, repent, repent 

~ Maher Zain - Forgive Me


Thursday, October 18, 2012

Ho chi Minh city Part II


Part 1 sila klik SINII

Bersambung kita di episod semalam wargh!!
Weols buat trip kali ni xbergerak jauh pun , semua tempat kat bandar saigon ni
weols jalan kaki jerp.. Tersangatlah jimat..hahahaha

Kalau nak bertawaf keliling bandar kenalah print google map..
Senang sangat klu ada map kat tangan pergi mana2 jalan kaki dh sampai,
tapi dah nampak sungai besar tuh dh kira plg jauhlah weols jalan 
sampai kuyop..hahahaa.. Konon balik nak naik taxi tp tgk map mcm dekat dah..
So weols amik keputusan tuk berjalan kaki sahaja..

Ho Chi Minh City ni klu nak melintas,
duk tunggu kereta berhenti mmg sampai malam lah xlintas2.hahaha..
Weols dh tgk depan mata eyh, student syiok layan msg kt hp sambil melintas,
x tgk kiri kanan!!! Amacam ada beran???

Alhamdulillah weols amik masa beberapa jam jer nak biasakan..
Lebih selamatlah lintas kt sini dari malaysia tuuu..
Di sini kenderaan yg elak kita, dn diorg ni saling tolak ansur, dan byk 
menggunankan hon tuk memberitahu kenderaan lain mereka di belakang atau tepi.

Jangan teragak2 nak melintas boleh membahayakan diri dan kenderaan..
Confident jerk hokey!! Caiyokk

Sambungan dari part 1 now kat bawah ni adalah,
CENTRAL POST OFFICE saigon.. Cantik pos ofis dia...











Posing sakan eyh!! hehehe















Hard Rock Cafe

Time kat hard rock ni weols dah nampak awan gelap,
terus plan bergerak balik hotel dan mmg ngam2 lah weols sampai hotel
jerk hujan.... Seronok trip kali ni mmg santai giler~
Lama gakla lepak hotel sampai malam baru weols kuar ke night market..hehe

Pagi2 weols bgun dengan ceria sekali..Awal plak tu bgun lapor!!!
hahahahahaa
Tengok warung bawah dr tingkap bilik Basiroh penuh je org..hehehee
Hari ni pogram sambung balik kembara jalan kaki,sbb semalam xsempat
sampai ke Masjid Jalan Dong Du tu...hehehe








Last day weols kat sini still berjalan sakan lagi kali ni nak cari Halal Saigon
dan Masjid di jalan Dong Du...




Hari ni weols pergi Notre Dame , reunification palace ,
Opera House 













Masjid Jalan Dong du






Tengah penat2 jalan dari nun seberang sana riuh dengar org terjerit2
mcm histeria,orang pulak ramai sangat berkumpul..
Dengan keypohnya kami melintas dgn penuh rasa ingin tahu...hahahaa

Arghh!!! Ghopenya KIM JAE JOONG in da house!!!
Ouh, tetiba semangatah pulakkan..
Mmg berbaloilah klu nak beratur demi si handsome lg kacak tuh...haha
Apakan daya adik lelaki me dah mula berleter macam mak nenek..hahahahaa

Adoiyaiiii.. apa pun tak boleh..
Bukan senang wooo nak tgk artis korea...haha

Nak tak nak weols meneruskan perjalanan
pulang ke hotel... ngeee




Sebelum balik bilik wajiblah singgah di BASIROH ,
tapaw kopi ais & pohpia..hehe

Puas betul berjalan di kota saigon ni,
byk benda yg menarik wajib dikunjungi... Lepas
kekenyangan makan sambil tgk movie ,weols lelapkan mata..

Yang bestnya, hari2 pagi ptg siang malam dapat tgk wayang dalam bilik..
hehehe.. ada channel cinema apa tah, **lupa** Channel tu
24jam movie dan tiada iklan plak tuh..hahaha.. Memang BEST!!

Selesai sudah entry saigon ni..
Panjang gak la sampai ada part 1 & 2 ni..hahaha

Ada rezeki pasti kembali..
I LOVE SAIGON