Followers

Saturday, January 7, 2012

ITINERARY JAKARTA -> BANDUNG

ITENERARY JAKARTA -> BANDUNG

DAY 1 -


FROM CHANGI AIRPORT - SOEKARNO HATTA AIRPORT
BREAKFAST SAMBIL MENUNGGU PAK BUDI
BERGERAK MENUJU KE BANDUNG
TANGKUBAN PERAHU
SRI ATER HOT SPRING 
LUNCH DI RUMAH KAMPUNG DAUN
CHECK-IN
DIINER @ SANGKURIANG


DAY 2 -


BREAKFAST
PASAR BARU  / KAWAH PUTIH *

LUNCH @ PAK CHI MET

TRANS STUDIO

FACTORY OUTLET
DINNER ( D'EST STEAK N BONE RESTO / DCOST SEAFOOD)


DAY 3 -

BREAKFAST
PASAR BARU

CIHAMPELAS (CIWALK)
FACTORY OUTLET
- RUMAH MODE
- HERRITAGE
-BLOSSOM (FAMILY)
-RUMAH TAS
-DONNATELLO ( KASUT)
-THE SECRETS
-BRANDED HOUSE
-JET SET
- VICTORIA
- RICH & FAMOUS
-GOSSIP

PARIS VAN JAVA
KARTIKA SARI & AMANDA
RESTORAN SUNDA / SANGKURIANG


DAY 4 -


BREAKFAST
CHECK-OUT
AGRO GEDE -> GAMBIR / PAK BUDI*
TAMAN MINI INDONESIA*
TANAH ABANG*
MASJID ISTIQLAL

CHECK IN HOTEL
PLAZA GRAND INDONESIA
PLAZA XEX (HARD ROCK JAKARTA)


DAY 5 -


BREAKFAST
CHECK 0UT
SOEKARNO HATTA -> CHANGI
CHANGI -> JOHOR BAHRU



*  ( tidak di wajibkan )

Akhirnya siap juga itinerary untuk percutian mitzest dengan family n kengkawan untuk bulan 2 ni .. seronoknya tak sabar2 nak jadi jutawan lagiiiiiii   !!!!!! hehehee

7 comments:

  1. teringat jakarta n bandung tetiba..ntah bila nak pg lagik

    ReplyDelete
  2. bestkann, ni pun sy tak sabar2 nak pergii....hehehee

    ReplyDelete
  3. Jums join sy pada 2-6 febuary ;))

    ReplyDelete
  4. wah dah lama x pegi...
    eh eh mitzest ni sporean ker? coz fly from changi?
    tanya je ;)

    salam kenal..
    btw nnt saya fwrd ye ctc no supir kat batam aritu..

    ReplyDelete
  5. nop im malaysian tp stay kat JB ,
    so weols naik kat changi airport je dekat...

    salam kenal dr sy juga,

    terima kasih yea :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete