Followers

Thursday, October 18, 2012

Ho chi Minh city Part II


Part 1 sila klik SINII

Bersambung kita di episod semalam wargh!!
Weols buat trip kali ni xbergerak jauh pun , semua tempat kat bandar saigon ni
weols jalan kaki jerp.. Tersangatlah jimat..hahahaha

Kalau nak bertawaf keliling bandar kenalah print google map..
Senang sangat klu ada map kat tangan pergi mana2 jalan kaki dh sampai,
tapi dah nampak sungai besar tuh dh kira plg jauhlah weols jalan 
sampai kuyop..hahahaa.. Konon balik nak naik taxi tp tgk map mcm dekat dah..
So weols amik keputusan tuk berjalan kaki sahaja..

Ho Chi Minh City ni klu nak melintas,
duk tunggu kereta berhenti mmg sampai malam lah xlintas2.hahaha..
Weols dh tgk depan mata eyh, student syiok layan msg kt hp sambil melintas,
x tgk kiri kanan!!! Amacam ada beran???

Alhamdulillah weols amik masa beberapa jam jer nak biasakan..
Lebih selamatlah lintas kt sini dari malaysia tuuu..
Di sini kenderaan yg elak kita, dn diorg ni saling tolak ansur, dan byk 
menggunankan hon tuk memberitahu kenderaan lain mereka di belakang atau tepi.

Jangan teragak2 nak melintas boleh membahayakan diri dan kenderaan..
Confident jerk hokey!! Caiyokk

Sambungan dari part 1 now kat bawah ni adalah,
CENTRAL POST OFFICE saigon.. Cantik pos ofis dia...











Posing sakan eyh!! hehehe















Hard Rock Cafe

Time kat hard rock ni weols dah nampak awan gelap,
terus plan bergerak balik hotel dan mmg ngam2 lah weols sampai hotel
jerk hujan.... Seronok trip kali ni mmg santai giler~
Lama gakla lepak hotel sampai malam baru weols kuar ke night market..hehe

Pagi2 weols bgun dengan ceria sekali..Awal plak tu bgun lapor!!!
hahahahahaa
Tengok warung bawah dr tingkap bilik Basiroh penuh je org..hehehee
Hari ni pogram sambung balik kembara jalan kaki,sbb semalam xsempat
sampai ke Masjid Jalan Dong Du tu...hehehe








Last day weols kat sini still berjalan sakan lagi kali ni nak cari Halal Saigon
dan Masjid di jalan Dong Du...




Hari ni weols pergi Notre Dame , reunification palace ,
Opera House 













Masjid Jalan Dong du






Tengah penat2 jalan dari nun seberang sana riuh dengar org terjerit2
mcm histeria,orang pulak ramai sangat berkumpul..
Dengan keypohnya kami melintas dgn penuh rasa ingin tahu...hahahaa

Arghh!!! Ghopenya KIM JAE JOONG in da house!!!
Ouh, tetiba semangatah pulakkan..
Mmg berbaloilah klu nak beratur demi si handsome lg kacak tuh...haha
Apakan daya adik lelaki me dah mula berleter macam mak nenek..hahahahaa

Adoiyaiiii.. apa pun tak boleh..
Bukan senang wooo nak tgk artis korea...haha

Nak tak nak weols meneruskan perjalanan
pulang ke hotel... ngeee




Sebelum balik bilik wajiblah singgah di BASIROH ,
tapaw kopi ais & pohpia..hehe

Puas betul berjalan di kota saigon ni,
byk benda yg menarik wajib dikunjungi... Lepas
kekenyangan makan sambil tgk movie ,weols lelapkan mata..

Yang bestnya, hari2 pagi ptg siang malam dapat tgk wayang dalam bilik..
hehehe.. ada channel cinema apa tah, **lupa** Channel tu
24jam movie dan tiada iklan plak tuh..hahaha.. Memang BEST!!

Selesai sudah entry saigon ni..
Panjang gak la sampai ada part 1 & 2 ni..hahaha

Ada rezeki pasti kembali..
I LOVE SAIGON

2 comments:

  1. adehhh.. panjang sungguh n3 nak baca sampai habis
    tapi seronok betul tgk all ladies cuci mata.. hik3

    ReplyDelete
  2. Hehehee.. tulahhh pengalaman kat sana panjanggg menungguuu.. Seronok klu ada gang sekepala, but me pergi ngan siblings je selalu.. :)

    ReplyDelete