Followers

Friday, September 28, 2012

BANGKOK TRIP



Alhamdulillah,
selamat pulang dengan selamatnya di johor bahru
pada pagi semalam jam 3.30am.

Banyak gak dugaan semalam,
tp pejam celik dah ada kat jb..heeeee























Walaupun banjir kami redah jerp...
yeala trip yg sekejap xkan nak duk bilik hotel plakkan,
walaupun xtau jalan,sampai tau jalan dibuatnya tanpa bantuan tuktuk atau taxi :)




Lepas penat seharian dari kl to bangkok,trus check-in
dan selesai check-in weols trus keluar walaupun dalam hujan2..










Masa ni banjir dah surut,
weols plan nak jenjalan kat night2 market berhampiran..

Tiada yg menarik di pratunam night market,
So kami pun ke Patpong Night market dengan menaiki teksi..

Tambang pula hanyalah 50baht.
Murahkann.. Jangan sesekali naik tuktuk kecuali la klu darurat
mcm kami,masa mula2 sampai turun train dah hujan renyai2.
Sampai je bwah taxi plak xnk benti,nak xnak kena gak naik tuktuk..

RM10 1 kepala,hamekkkk...
klu jalan kaki pun 10minit dh sampai hotel..hahahaa
nk buat camno..itulah darurat yg dikatakan..
Dahla hujan lebat,jalan jammed tempias2 kena hujan hbis basah gak tepi2 baju..
Me xkenalah pasal duduk tgah2, yg pling teruk adik angkat me..

Lepas survey2 tiada yg berkenan dalam hati kami pun 
plan ke patpong night market.

Kat sini jual survenior & byk betul butik2 bag yg buka.

For muslim xsuggest la ke sini,lagi2 kaum LELAKI!!!!
Adik lelaki me dah kiri kanan dikepit pun,
diorg main tarik2 suh masuk tengok tiger show..
me yg pakai tudung ni pun diorang dok usha..haisSSshhhh...

Menurut driver taxi,
patpong ni byk mafia..hahahahaa

No wonderlah !







Esoknya weols ada amik tour service.. 
Terkena gak lah,katanya CAMRY yg amik ghopenyaaaaa VOLVO..
hahahahhaa

Kemain mulut manis,
moral of story,klu sampai kat suvarnabhumi airport tu,
xpayah gatal2 tanya kat tour service..hahahaha.. Kononya ingat customer service,
rupanya tour service..Beria explain tolong weols tunjuk jalan,rupanya ada makna..hehe

So far okelah,tour guide weols pun handsome!!
sampai lupa nak amik gambar..

Pagi lepas breakfast weols terus tunggu,
tour guide,lupa plak nama dia..hehe. Lepas berdekak tgk kereta 
yg sepatutnya xmuncul weols pun trus naik je la,
malas nak bising2.. Nasiblah handsome!!















Badge pengenalan kami 








































Entah bilalah gambar weols dirakam lensa kamera..
Alih2 nak balik ada nyonya jual, anjat taw!!
hahhahaa











Penat Sangat,weols ingat melawat golden temple tu jerp!
Rupa2nya byk tempat..huhuhu
Dah la masa weols terhad,nak xnak layanz je la..
Pasal mamat hensome tu kata dia kena bwak sume tempat yg ada
dalam pogram tu..So weols layanz je la.. Sian dia keje..

So after jalan2 weols pun sambung menyoping balik.
Di mana lagi kan dah tentunya Platinum Again..hehehehehee....
Sampai dah tutup pun weols kat dalam tu gak,
then kaki pun siyes cam nak tercabut!!









Weols balik dengan keletihan tahap melampau2..heee
Kononya,balik hotel xnak tidur boleh trus ke Airport tp malangnya kami landing terus ZzzZzzz.
Weols nya flight 06.25a, dah boarding tapi jam 5.30am baru nak bangun!!!
Apapun xboleh,sabar je la, sume pengsan.
Me siap2 cepat dan kejutkan yang lain,call taxi siap sume,
jam 6am baru kuar hotel, dalam hati dah mmg tahu mesti xsempat punya..
\













Tiba di airport terus cari kaunter check-in, malangnya mmg kami xboleh masuk..
huhuhuhu.. Yeala suppose kan 3jam awal tapi dah terlelapkan,so diorg suggest change flight,
petang punya.. tup2 21k ++ baht,,huaAhuaA

Nak buat cmne kan..Hahahaa
Yang kelakor dh tahu kena musibah pun still boleh gelak2 lagi..

Lepas settel flight jam 3petang punya,
weols pun plan nak ke platinum again, yeala mana nak cari org kirim lagi,
wat cari brg2 keje lgi...So inilah masanya,tp bila sampai
me cuma duduk kat kwasan rehat jerp..Memang surrender lah nak jalan,
tahap kaki xboleh pakai katanya!! hahaaa

So me duduk je la tunggu adik2 me tu sambung soping sampai
jam 12pm me pun bergerak menuju Airport semula..



















Alhamdulillah kami pulang dengan hati yg gumbira!! :)
Entry ni pun nak cepat2 hbis sbb ponat sangat, dari JB ke KL,
dari KL ke JB then ke KL semula baru bangkok pastu rehat sehari ke KL lg..
hahahahaa... Adoiyai bengkok badan mak ni hah!!

Lagi 10hari plak naik KL lagi,
then ke vietnam pulak..Last penutup sudah acara berjalan ngan family.

Masuk tahun depan Insyaallah dalam bulan febuari perancangan
ke tanah suci mekah.. Mudah2an dipermudahkan segala urusan ke sana.. Aminnnn..