Followers

Monday, July 8, 2013

Nilai 3

     Entry kali ni memang rasa nak meluahkan rasa tak puas hati di salah satu kedai di nilai 3.
Niat dihati mmg nak ambil gambo bagai sbg peringatan untuk org lain jugak,
tp bila2 fikir balik tak baik pulakkan tutup periuk nasi org. Kalau nak customer sekali pun janganlah sampai
menganiaya org..

Me bertolak dr jb ke kl dalam jam 5am planning nak ke ikea & nilai 3,
so we bajetlah masa sampai kl dalam kol 9am so bertawaf kat ikea dalam jam 1-2pm bergerak balik 
singgah ke nilai nak buat langsir.So bajet lepas asar dah gerak balik jb,mana tau lepas isyak baru bertolak 
balik jb.Sedeyh!!!!!!!!

Al-kisah jalan ceritanya me first time nk belajar tempah langsir bagai ni sbb selalu shopping langsir
dah siap kat geylang,singapore jerp mcm2 ada..hehehee
So tahun ni cuba belajar menempah sendiri kat area jb ni takde plak berkenan di hati.Lgpun susah xbyk choice ada kedai sampai mencecah 800-1k untuk sliding door shj.Matidekkkkkk
*
*
*
*
*
Survey2  online tuk tempahan langsir pun cam tak confident tu yg tergerak hati nk search kat nilai 3.
Ramai blogger ckp tempah langsir boleh siap dlm sejam dua jerp tu yg terdetik hati nak menyinggah ke sana..hehehehee Tak taulah dah nasib badankan ingat nak survey2 langsir byk tempat tp baru masuk 2 kedai dah sangkut kt satu langsir ni.Konon nak cr langsir bwh RM20 semtre tapi disebabkan terlampaulah rambang dan penuh bernafsu tgk keadaan meriah di nilai 3 ni xsanggup nak jalan lelama tros je sambar yg RM35 smtre..Saboje lah..Lepas tu tanya mat bangla ni bape lama boleh siap,dia kata plg lama boleh 2jam.
Me pun tgklah my sis a.k.a merangkap driver JB-KL-JB dgn muka yg SOSOooo je dia
pun oke jerk.Me pun pastikan siap pesan klu boleh 1jam setengah dia selamba kata sy cuba la kakak..

Lepas 2jam berlalu xcall2 weols pun trus datang kedai dgn selamba dia kata belum siap lg kakak,
1jam lg boleh,Perghh kt situ my sis dah berubah muka dia xpe sabo lg, sejam berlalu TAK SIAP LG!!!! 
kakak setengah jam lglah hoh dengan penuh kesabaran sempat gak my sis dok bebel kt bangla tu hishhh buat keje lembap betulll tp bangla tu selamba jerk.Mana tak menyirap dgn kita bwak perut ke hulu hilir 
duit minyak jalan uolssssss tambah beli mcm2 lagi lama kt nilai 3 tu tah ape2
yg takde dlm list terbeli..... GrrRrrrrrrr

That time tuhan je tahu betapa berlengas dan xselesanya diriku ini...
Lepas setengah jam datang lg, dia kata xsiap lg kali ni my sis duduk dalam kete dah malas nk teman me tanya langsir.Dia kata xsiap jer mak buyong ni hilang sungguh kesabaran membebel sakan lah,then dia nya bos yg duk gyg kaki tanya ada apa,bangla tu kata lagsir me xsiap lg. Me pun apa lg mengadap kat cina tu,
lain kali u ckp ngan ur staf jgn ini mcm i bukan duduk kl td kata 2jam boleh siap klu ckp tak boleh siap
i boleh cr kedai lain maaaaa. ini berejam dah kat nilai3 nak jd haperrrrrr...

Ughhh, cina tu pun sedapkan hati ckp selalu xmcm ini,kali ni byk org tempah.
Tak kira lah ramai ke tak klu xboleh buat jgn pandai2 boleh confident ckp 2 jam....huaaaa
Naya betol kitorg masa niiiii!!!!Lepas bebel2 dah xlarat nk jln dah kita dok dlm kete parking depan kedai dia.Bangla tu sibuk gak melipat ada kakak ni punya tempahan menimbun gak la tgknya.
Siap tgk jerp me bebel2 td...Then kakak tu pun xbalik lg rupanya tunggu lg kain langsir balance
sikit2 bangla tu amik naik moto.Geram jugak la tgk.

Me plak asyik tanya jerp bila siap sampai nak jd singa betina gaklaahhhhh..
Siap ckp u klu belom jahit langsir bwk dtg sinilah i jahit.Cina tu dgn muka selamba sorry ye kakak boleh ke mcm tu nanti i tanya.Nmpak benor belum jahit siapkan kakak dari pahang ni punya tempahan. Eyhhhhh
boleh plak cmtuh ek dah berejam tunggu br nmpak gaya lum jahit lg langsirnya.Me balas boleh lahhh u bwk dtg sini tp u cuma amik deposit je la yg me byr RM300 tu.kain sume i angkut "dgn nada geram!!
Sampailah bangla tu tiba dgn moto bwk2 kain2 langsir akak tu dia tanya me nya dah start jahit ke belum 
bangla tu kata dah.Me bebel2 lg sampai adik me yg dok terbaring dlm kete pun boleh dgar me
bebel2 kt kedai2 tu.Time tu dah xingat ape dah & xtoleh kiri kanan kakak tu pun bz check langsir2 dia & suami dia stay dlm kete eyh**** boleh plak dia salahkan kakak tu nya tempahan byk tu yg lewat sket dia punya langsir RM2900 total..Soo????? dia punya tempahan 2900 apa kena mengena lain kali u ckplah ur staf jangan suke2 estimate time lollll.Kakak dr pahang tu lglah tempah dr pagi tuuu....ni dh nk maghrib baru jalan.,Kesiankan dia bawak anak & makcik mak dia kot..

Rupanya borak dok borak layankan sakit hati ni, cina tu cite kakak tu awal2 dah bebel2 lepas me ckp klu dr pagi dia cool jer bolehlah tunggu...Baru cina tu cite pancing punya pancing dia dah biasa dengar customer bising2.Hadoiiiiiiiiiiiiiii mentang2 lah dh xlarat beno nk bebel kat cina ni. Lepas borak sampai lah byang langsir me lega jugaklah nampak jugak bayangnya tapi kena tunggu lg 2 set lg..Aduhh xkuasa nk ckp dah...

Sementara tunggu diorang pasang eyelet & balance langsir me stay dalam kereta temankan my sis.
Xsampai 5 minit dtg lelaki mengamuk2 bila mau siap???? Lahh ada lg ke????Nayanya kt org cmni..
Kalau xsilap nilai 3 tutup kol 9pm kan ni dah kol 8pm masih ada yg menunggu..Weols jerp tunggu dr 3.30pm siap kesuluruhan jam 8.30pm bertolak balik jb dgn rasa keletihan teramat sangat rasa nk minum air sirap jerp gara2 menyirap!!! Ini pengajaran katanya..hahahahahha

Lain kali singgah nilai 3 dulu  pagi2 tempah langsir,balik shopping kt kl baru amikkk..hahaha
Tak tahulah abg tu hari balik kol bape ek???

Macam2 skrg nak customer berani janji sakan dgor maki hamun customer..aiyooooo
Me ni bukan jenis pemarah tp dsebakan kesabaran tu dah terlebih beno hadnya kan mak buyong dah beraksi tp xdela sampai jd singa betina..hahaha

Sekian shj luahan malam iniiii....

No comments:

Post a Comment