Followers

Thursday, August 8, 2013

AIDILFITRI 2013 - SERBA KESEDERHANAAN


Selamat Hari Raya Aidilifitri Mitzes Ucapkan pada semua kaum muslimin dan muslimat , family , saudara maree , sepupu sepapat dan sahabat handai Rakan taulan.....

Tak seperti tahun2 sebelumnya, Raya kita beraya sakan tapi tahun ni disebabkan kesihatan tak mengizinkan hari raya dalam serba kekurangan.Alhamdulillah walaupun banyak yang xprepare tapi me & family tetap bergembira di pagi raya. Apapun terngiang2 baju HATTA DOLMAT dah pegang bagai dok try rasa geram jerp..hehee Alahai sampai sekarang terngiang2 tau. Takpelah terpaksa kuburkan keinginan tu klu beli pakai tahun ni, tahun kedepan siapa nak pakai besar gedabakkan , buat membazir jerp. hehe

Seperti Biasa di pagi raya, me memang tak masak ape pun sebab mak akan sediakan mangkuk tingkat nanti kat rumah dia.. I Love U mak!! Tahun depan Insya Allah me akan cuba sediakan juadah pagi raya sendiri sbb susah klu tetiba org datang xde juadah nak hidangkan.. Makan kuih raya jerplahkan..hee


Time ni my princess nak meroyan dah kot..ahaks Mana taknya me siapkan dia awal sangat then me buatlah kerja2 rumah sikit sampai merajuk dia tak sabar nak datang rumah nenek kesayangan dia tuh..Cik Somi plak bg makan burung2 & ayam dia lagi maka masa tu terlajak tak seperti tahun2 sudah..hehe


Cakk!! Tetibe jerp kuar muka adik lelaki me ni interframe..hehee
Lepas beraya di rumah my mum bersalaman & bermaafan weols seperti last year beraya ke kota, rumah adik bongsu my mum dahulu. Yealah raya pertamakan tiada tempat nak pergi semua kuar keluar ke rumah keluarga & mertua memasing.Maaf tiada gambar parent ketika bersalaman bagai sbb lupa** ngee



See?? Muka laki bini keletihan dan pucat NO seri..hehe. Yeala mlm raya cik somi balik lewat jumpa anak beranak kat perling (Siamese) then pepagi bangun dah bg anak2 dia (binatang peliharan) makan  mana taknya lesu jer.Me toksah cakaplah mmg dah tak boleh nak kata apa, darah tak cukup dalam badan..hehee




Sempat bergambar ngan siblings jerp,ni pun tumpang sekaki diorang dok snap2 apalagi menyelitlah kitew..hehee Janji ada gambor di pagi raya..ahaks

Lepas beraya di rumah my aunty, kami sekeluarga berpisah sbb me nak menghala ke simpang waha ,rumah kawan baik my hubby.Manakala my parents & family balik ke rumah kulai.Esuknya baru mereka ni pulang ke kampung batu pahat,dalam hati seronoknya mcm nak ikut tapi bila tgk muka hubby cam kesian plak nak tinggalkan dia sensorang nanti kt jb,lagipun raya ketiga & kelima ada appoiment ngan doctor nk checkup. huhu. Melepas gakla nak ikut diorang hantar tanda lepas beraya di kampung tu.Sbb lepas tidur satu malam di kampung raya ketiga tu my parent terus balik KL.Alang2 nak antar tanda untuk pasangan adik lelaki me yg interframe kat atas tadi tuh...hehe Dengar pun seronok kan. Tapi apakan daya ??hhehehee

Selepas puas beraya di simpang waha, berejam gaklah kat rumah kawan cik somi ni. Tgk2 jam dah lewat minta diri terus pulang.Seronok bila kita beraya suasana kampung ni amik angin sepoi2 bahasa sambil tgk anak2 dara lalu lalang kate cik somi..hahaha.. *Tengok je lah sayang oiii...hahaha

Tiba di rumah cik somi terus fengshannn!!! hahaha Sabar je lah. Nilah suansana kami anak beranak walaupun takde baju raya tahun ni kecuali princes head to toe beraya sakan tapi kami anak beranak tetap bergembira di hari raya pertama :)

No comments:

Post a Comment