Followers

Thursday, August 15, 2013

CERIA DI HARI RAYA 2013

Assalamualaikum dan selamat Hari Raya kepada semua, wah mesti memasing beraya sakan kan. Me ni yg tak berapa nak beraya sakan jadi beraya jugaklah dengan sahabat2 baik me yg tersangatlah ceria2 orgnya.. Bila semua dah bersua tak sah keluar lawak masing2 , sampai pancit gaklah nak menahan gelak memanjang sepanjang beraya bersama. Ingatkan diaorang nak datang beraya, so me ada masak sikit2 tuk diorg dan kononnya nak buat nasi tomato je lah. Ehhhh alih2 ada yg order nak soto jadi buatah dua jenis teros. **Confident je kan lepas diorg beraya boleh KROH KROH membuta **hahahaha Lepas semua berkumpul kena jugalah pujuk paksa adegan drama bagai dan tak boleh buat apa dengan jenuhnya mencari baju seadanya untuk ikut diorg beraya.Tapi seriously masa tu mmg penat tahap rasa nak pengsan!! Tapi dah lama punya pasal tak melayan kerenah kengkawan , gagahkan diri jugaklah kuar beraya.. REDHA itu ikhlas..hahaa ( Xde kene mengena ) ;p


Memang nasiblah buat dua jenis. Licin habis semua ni.. Alhamdulillah.. Rumah pertama diorg serbu kan jadi masing2 lapor kot..hahaha



Selesai makan apalagi sesi bergambar sakanlah. Dekat dua jam diorg ni tersadai kat rumah me gara2 menunggu salah seorg yang kelewatan... hehehee Sempat jugak lah me bersiap dengan lengang kangkung and cari baju. Jenuh gak fitting last2 pakai ape yg ada je lahhhhh...

Bila semua dah ada siap2 nak gi serbu rumah my bestie shasha pulak.. Salah satu punca gaklah yg membuatkan me follow gak beraya sbb shasha ni dah masakkan tuk me katanya.. Thank u sha :)


Kemeriahan yang sentiasa ada bersama kami bila masing2 berkumpul..Cengginilah ketawa tak benti2.. hahak




Lepas makan acara wajib adalah bergambar..hahahak Anak ke mana laki ntah ke mana bergambor je lah kerjaaanyaaaaaaa... Selesai rumah shasha, weols gi rumah cik kiah kembang merangkap kawan zaman sekolah me n diorg gak.. walaupun kami bukan satu sekolah klu dah naik pengangkutan awam yg sama zaman sekolah pun boleh jd gang sehingga ke hari ni.. ahaks




Bergambar ngan cik kiah kembang sebelum ke rumah mimi pula.. Nanti ada masa me melawat cik kiah lagi yeaaaa...


Rumah mimi adalah rumah  terakhir untuk hari ini, legaaaaa rasanyaa..hahaha Betul2 gagahkan diri beraya w/pun rasa naik bisa dah kaki pinggang semua.Alhamdulillah beraya jugak tahun nikan. Biarlah tak beraya sakan janji dapat bersama dengan org2 tersayang..


No comments:

Post a Comment