Followers

Thursday, January 24, 2013

SAYAM STULANG

Salam maulidur rasul buat semua muslim...

Alhamdulillah,kita patut bersyukur dan saling berganding bahu untuk Menyatukan umat islam..Jgn kerana politik umat islam berpecah belah..
Marilah kita berselawat ke atas Nabi sanjungan kita nabi Muhammad..

Hari ini cik hubby xbuzy,banyakkan masa bersama burung2 kesayangan dia je siap mandi bagai burung dia tuh..hehehe Anak pulak pagi2 my mum dah kidnap sampai sabtu baru boleh amik,siap ada hari tu klu nak amik..hahaa cucu pertama biasalah dah ada kedua nanti yg keciklah pulakkan. Melihat me terperap je dalam bilik layan tv and online tetibe cik hubby ajak kuar makan,wah memahami betuk me kebusanan.. Tgk jam sempatlah klu kuar kol 6pm tu maghrib dah ada Kat rumah...

Kami makan kat sayam,selain nasi kerabu yg sedap dpt jumpa setahun sekali je kat bazar ramadhan permas,cik hubby klu nak makan nasi kerabu dia mai makan kat sayam stulang lerr.. Boleh tahan sedap terubat lah rindu kat nasi kerabu...hahhaha Makanan wajib klu datang makan, sup perot, nasi kerabu , laksam dan somtam.. Peberettttt ..ngee

Sunday, January 20, 2013

Kenduri Kahwen sana sini

Alhamdulillah,

Ucapan tahniah buat fit & bestie abea kerana sudah pun bergelar isteri kepada orang2 yang mereka cintai. ***Eyh bunyi skema jiwang plak rasa.hee Seronok sangat tengok kawan yang dari zaman remaja berakhir zaman bujang dengan jejaka idaman mereka,ibarat me ngan cik somi la al~kisahnya.. Apa pun tahniah tuk uols k ;)

Bila ada majlis kenduri dan event bagai barulah dapat jumpa each other. Gelak sakan dan happy bagailah kalau berkumpul belum semua yang datang boleh runtuh umah atau dewan dibuatnya.hahahaa Walau jarang jumpa, jauh dan sibuk itu semua bukan penghalang untuk melupakan semua kenangan zaman remaja bersama.. I love uOlsss

Sunday, January 13, 2013

Sepetang di hari sabtu

Salam,
Kali pertama update blog menggunakan samsung yg baru diinstal dr android so sesaja nak mencubalah kemudahan di hujung jari ni..hehehe
So hari sabtu minggu ni tiada aktiviti apa2 melainkan melawat baby2 yg baru melihat dunia,bukan apa hajat nak melawat masa ibu beranak belum berkesempatan jadi bila masing2 semua free sekali jalan sampai ke kulai. Bermula dari runah zana yg menghidangkan nasi khao mok dimasak khas dari makciknya dari thailand, langkah kanan lah sbb me punya favourite tuuuu dan bkan senang nak dpt melainkan ada sedara mara dari thailand je kann.. Lepas makan weols beransur ke kulai xsempat nak snap2 pic ngan zana ngan anaknya sbb kesibukan zana melayan tetamu2..


Perjalanan Ke kulai mengambil masa sejam lebih kerana kesesakan lalu lintas,biasalah hari sabtu jalan sesak di pekan kulai,sambil berhenti di traffic light sambil meninjau pekan kulai banyak perubahan yang berlaku dan tak lama lagi jusco pun ada kat kulai ni.. Cepat betul pembangunan di kulai sejak adanya legoland di johor ni kan.. Tiba je rumah my freind azinawati weols disambut dengan keseronokan dan kekepohannya,maklumlah jarang jumpa dan bila jumpa naik runtuh atap rumah dibuatnya dengan gelak sakan..hahahaa

 Lepas berchitchat sakan di rumah baby kulai weols bercadang untuk singgah JPO ,dah alang2 dekat sini kan haruslah menyinggah. Rumah my mum pun kat kulai tp weekend je balik sbb masih ramai yg bkerja dia bandar jb so masih stay kat jb lagi sabtu dan ahad balik berehat di kulai ,jauh.dari hiruk pikuk kota.. Weols sampai di JPO dalam kol 8pm sbb hujan kan so kami keluar rumah selepas hujan berhenti sbb bawa anak2 so pergerakkan terbatas,sampai sana pun kejap je soping sepantas kilat then balik..hehe
Tu pun masing2 dah terpancar muka letih 20sen sorg..hahaha.. Apapun puas hati dapat soping barang2 my doter..hehehe