Followers

Thursday, August 15, 2013

CERIA DI HARI RAYA 2013

Assalamualaikum dan selamat Hari Raya kepada semua, wah mesti memasing beraya sakan kan. Me ni yg tak berapa nak beraya sakan jadi beraya jugaklah dengan sahabat2 baik me yg tersangatlah ceria2 orgnya.. Bila semua dah bersua tak sah keluar lawak masing2 , sampai pancit gaklah nak menahan gelak memanjang sepanjang beraya bersama. Ingatkan diaorang nak datang beraya, so me ada masak sikit2 tuk diorg dan kononnya nak buat nasi tomato je lah. Ehhhh alih2 ada yg order nak soto jadi buatah dua jenis teros. **Confident je kan lepas diorg beraya boleh KROH KROH membuta **hahahaha Lepas semua berkumpul kena jugalah pujuk paksa adegan drama bagai dan tak boleh buat apa dengan jenuhnya mencari baju seadanya untuk ikut diorg beraya.Tapi seriously masa tu mmg penat tahap rasa nak pengsan!! Tapi dah lama punya pasal tak melayan kerenah kengkawan , gagahkan diri jugaklah kuar beraya.. REDHA itu ikhlas..hahaa ( Xde kene mengena ) ;p


Memang nasiblah buat dua jenis. Licin habis semua ni.. Alhamdulillah.. Rumah pertama diorg serbu kan jadi masing2 lapor kot..hahaha



Selesai makan apalagi sesi bergambar sakanlah. Dekat dua jam diorg ni tersadai kat rumah me gara2 menunggu salah seorg yang kelewatan... hehehee Sempat jugak lah me bersiap dengan lengang kangkung and cari baju. Jenuh gak fitting last2 pakai ape yg ada je lahhhhh...

Bila semua dah ada siap2 nak gi serbu rumah my bestie shasha pulak.. Salah satu punca gaklah yg membuatkan me follow gak beraya sbb shasha ni dah masakkan tuk me katanya.. Thank u sha :)


Kemeriahan yang sentiasa ada bersama kami bila masing2 berkumpul..Cengginilah ketawa tak benti2.. hahak




Lepas makan acara wajib adalah bergambar..hahahak Anak ke mana laki ntah ke mana bergambor je lah kerjaaanyaaaaaaa... Selesai rumah shasha, weols gi rumah cik kiah kembang merangkap kawan zaman sekolah me n diorg gak.. walaupun kami bukan satu sekolah klu dah naik pengangkutan awam yg sama zaman sekolah pun boleh jd gang sehingga ke hari ni.. ahaks




Bergambar ngan cik kiah kembang sebelum ke rumah mimi pula.. Nanti ada masa me melawat cik kiah lagi yeaaaa...


Rumah mimi adalah rumah  terakhir untuk hari ini, legaaaaa rasanyaa..hahaha Betul2 gagahkan diri beraya w/pun rasa naik bisa dah kaki pinggang semua.Alhamdulillah beraya jugak tahun nikan. Biarlah tak beraya sakan janji dapat bersama dengan org2 tersayang..


Thursday, August 8, 2013

AIDILFITRI 2013 - SERBA KESEDERHANAAN


Selamat Hari Raya Aidilifitri Mitzes Ucapkan pada semua kaum muslimin dan muslimat , family , saudara maree , sepupu sepapat dan sahabat handai Rakan taulan.....

Tak seperti tahun2 sebelumnya, Raya kita beraya sakan tapi tahun ni disebabkan kesihatan tak mengizinkan hari raya dalam serba kekurangan.Alhamdulillah walaupun banyak yang xprepare tapi me & family tetap bergembira di pagi raya. Apapun terngiang2 baju HATTA DOLMAT dah pegang bagai dok try rasa geram jerp..hehee Alahai sampai sekarang terngiang2 tau. Takpelah terpaksa kuburkan keinginan tu klu beli pakai tahun ni, tahun kedepan siapa nak pakai besar gedabakkan , buat membazir jerp. hehe

Seperti Biasa di pagi raya, me memang tak masak ape pun sebab mak akan sediakan mangkuk tingkat nanti kat rumah dia.. I Love U mak!! Tahun depan Insya Allah me akan cuba sediakan juadah pagi raya sendiri sbb susah klu tetiba org datang xde juadah nak hidangkan.. Makan kuih raya jerplahkan..hee


Time ni my princess nak meroyan dah kot..ahaks Mana taknya me siapkan dia awal sangat then me buatlah kerja2 rumah sikit sampai merajuk dia tak sabar nak datang rumah nenek kesayangan dia tuh..Cik Somi plak bg makan burung2 & ayam dia lagi maka masa tu terlajak tak seperti tahun2 sudah..hehe


Cakk!! Tetibe jerp kuar muka adik lelaki me ni interframe..hehee
Lepas beraya di rumah my mum bersalaman & bermaafan weols seperti last year beraya ke kota, rumah adik bongsu my mum dahulu. Yealah raya pertamakan tiada tempat nak pergi semua kuar keluar ke rumah keluarga & mertua memasing.Maaf tiada gambar parent ketika bersalaman bagai sbb lupa** ngee



See?? Muka laki bini keletihan dan pucat NO seri..hehe. Yeala mlm raya cik somi balik lewat jumpa anak beranak kat perling (Siamese) then pepagi bangun dah bg anak2 dia (binatang peliharan) makan  mana taknya lesu jer.Me toksah cakaplah mmg dah tak boleh nak kata apa, darah tak cukup dalam badan..hehee




Sempat bergambar ngan siblings jerp,ni pun tumpang sekaki diorang dok snap2 apalagi menyelitlah kitew..hehee Janji ada gambor di pagi raya..ahaks

Lepas beraya di rumah my aunty, kami sekeluarga berpisah sbb me nak menghala ke simpang waha ,rumah kawan baik my hubby.Manakala my parents & family balik ke rumah kulai.Esuknya baru mereka ni pulang ke kampung batu pahat,dalam hati seronoknya mcm nak ikut tapi bila tgk muka hubby cam kesian plak nak tinggalkan dia sensorang nanti kt jb,lagipun raya ketiga & kelima ada appoiment ngan doctor nk checkup. huhu. Melepas gakla nak ikut diorang hantar tanda lepas beraya di kampung tu.Sbb lepas tidur satu malam di kampung raya ketiga tu my parent terus balik KL.Alang2 nak antar tanda untuk pasangan adik lelaki me yg interframe kat atas tadi tuh...hehe Dengar pun seronok kan. Tapi apakan daya ??hhehehee

Selepas puas beraya di simpang waha, berejam gaklah kat rumah kawan cik somi ni. Tgk2 jam dah lewat minta diri terus pulang.Seronok bila kita beraya suasana kampung ni amik angin sepoi2 bahasa sambil tgk anak2 dara lalu lalang kate cik somi..hahaha.. *Tengok je lah sayang oiii...hahaha

Tiba di rumah cik somi terus fengshannn!!! hahaha Sabar je lah. Nilah suansana kami anak beranak walaupun takde baju raya tahun ni kecuali princes head to toe beraya sakan tapi kami anak beranak tetap bergembira di hari raya pertama :)