Followers

Saturday, February 8, 2014

Bussiness Plan 2014

Alhamdulillah,tahun 2014 ni mmg banyak usaha sedang dijalankan.
Sekarang pun tengah proses pembikinan kedai makan yang akan diusahakan oleh encik husby,manakala me pula tengah proses mengupgrade my bussiness yang sekian lama, tak aktif.. Niat last year nak buka butik tapi selepas balik dari umrah rezeki yang lain pula Allah beri kepada kami. Alhamdulillah

Rupanya bukan mudah ye nak buka kedai, me pun cari pengalaman dan pengetahuan dari proses yang cik husby buat ni. Sewa kedai & SSM & Majlis & Signboard & Print Menu sahaja habis 15k??? Bukan senang rupanya nak buka kedai ni,nampak macam  senang. Kedai pula encik husby sewa atas bawah sebab yang atas adalah tempat tinggal staff agar mudah untuk membuka dan menutup kedai..

Now segala agreement kedai semua dah settle tinggal nak pasang signboard & apply lesen majlis perbandaran sahaja. Me doakan segala yang diusahakan berjalan lancar dan sekarang me dahulukan encik husby dulu dengan membuka kedai,dah stabil sikit baru giliran me pulakan.. 

Lagipun nak tunggu baby deena besar sikit baru boleh fokuskan semua kan.
Insya Allah lepas balik dari trip hongkong tu me dah boleh mulakan proses kertas kerja.
Apapun semoga dipermudahkan segala urusan pada tahun 2014 ini.. Ameen



No comments:

Post a Comment